hajkiewicz wsb
Magdalena Hajkiewicz-Mielniczuk

Opiekun merytoryczny kierunku Psychodietetyka. Absolwentka dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym, psychodietetyki oraz studiów magisterskich z psychologii na Uniwersytecie SWPS. Specjalizuje się w pracy z pacjentami po wielu nieudanych próbach odchudzania. Prowadzi własną psychodietetyczną platformę szkoleniową Akademia Wiem Co Jem i jest twórczynią jednych z najpopularniejszych szkoleń z psychodietetyki w Polsce. Od kilku lat szerzy wiedzę z zakresu dietetyki, psychodietetyki i psychologii za pośrednictwem swojej strony internetowej i mediów społecznościowych. Występuje w roli eksperta w programach telewizyjnych, materiałach edukacyjnych a jej artykuły pojawiły się w wielu branżowych czasopismach.

mgr Ewelina Buczko
mgr Ewelina Buczko

Z wykształcenia psycholog w zakresie psychologii klinicznej oraz dzieci i młodzieży, transportu, diagnostyki psychologicznej, pedagog. Z wieloletnim doświadczeniem i zamiłowaniem jako psycholog wojskowy i sportu. Z pasji psycholog zdrowia i osobowości. Związana ze Stowarzyszeniem Biegów Przeszkodowych OCR. Certyfikowany interwent kryzysowy, terapeuta EEG Biofeedback oraz terapeuta TSR. Od wielu lat prowadzi kursy, warsztaty, szkolenia z różnymi grupami odbiorców, dorosłych dzieci i młodzieży w zakresie psychoedukacji, kompetencji miękkich, interwencji, komunikacji oraz stresu. Z  doświadczeniem też jako nauczyciel przedszkolny, psycholog-konsultant dla oddziałów przedszkolnych. Obecnie etatowy nauczyciel akademicki w Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni, na Wydziale Nauk Humanistycznych i Społecznych. Z zamiłowania pasjonatka sportu, rękodzieł, kontaktu z naturą, poezji, muzyki rockowej, inteligencji duchowej oraz holistycznego podejścia do człowieka i pracy na zasobach, w zakresie rozwijania
umiejętności.
 

 mgr Edyta Dutkiewicz
mgr Edyta Dutkiewicz

Absolwentka dietetyki na Uniwersytecie Medycznym w Warszawie i psychologii w SWPS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym w Warszawie, ukończyła również podyplomowe studia z psychodietetyki oraz psychologii klinicznej, kursy Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach. Stale poszerza wiedzę z zakresu odżywiania oraz psychodietetyki, uczestnicząc w licznych szkoleniach i konferencjach naukowych. Aktualnie kończy studia doktoranckie w Zakładzie Endokrynologii Klinicznej i Doświadczalnej na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym, gdzie pomaga kobietom z zaburzeniami hormonalnymi zmienić nawyki i styl życia. Należąc do interdyscyplinarnych zespołów Fundacji Medicover oraz Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku edukuje, motywuje i uczy jak wprowadzać zdrowe nawyki w praktyce i cieszyć się dobrym samopoczuciem każdego dnia. Wykładowca na studiach podyplomowych.
 

mgr inż. Małgorzata Jackowska
mgr inż. Małgorzata Jackowska

Specjalistka żywienia człowieka i dietetyki, specjalizuje się w żywieniu niemowląt i dzieci. Absolwentka i doktorantka SGGW w Warszawie, autorka książek i artykułów,
prowadzi warsztaty, szkolenia i edukację offline i online dla rodziców i specjalistów.

Na co dzień pracuje w poradni dietetycznej online Centrum Respo, gdzie odpowiada za dietetykę dla dzieci i nastolatków. Współtworzyła i współpracowała z wieloma organizacjami pozarządowymi i państwowymi w zakresie edukacji żywieniowej dotyczącej diety dzieci i mam w okresie ciąży i laktacji. Prywatnie mama dwóch Synów i miłośniczka gotowania i domowej uprawy warzyw i owoców. 

mgr Agata Kleszcz
mgr Agata Kleszcz

Absolwentka psychodietetyki i dietetyki klinicznej na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. W swojej pracy jako dietetyk stara się profesjonalnie pomóc każdemu w znalezieniu własnej drogi do lepszego odżywiania. Współpracuje na co dzień z osobami m.in. z nadwagą i otyłością, insulinoopornością, chorobami tarczycy, chorobami przewodu pokarmowego oraz zmagającymi się z jedzeniem emocjonalnym i kompulsywnym objadaniem się. Szczególnie interesują ją psychologiczne aspekty odżywiania. Ukończyła wiele kursów oraz szkoleń, bierze udział w konferencjach naukowych, jest współtwórczynią e-booków klinicznych i kulinarnych, a także pisze artykuły związane z dietetyką i psychodietetyką. Prywatnie uwielbia gotować, tworzyć nowe przepisy oraz podróżować.

Aleksandra Ulatowska
Aleksandra Ulatowska

Absolwentka pięcioletnich studiów magisterskich na kierunku „Dietetyka” na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym oraz studiów magisterskich na kierunku psychologia na Uniwersytecie SWPS w Warszawie. Ukończyła studia podyplomowe na kierunku psychodietetyka. Współautorka książki dla dzieci „Bułka i Spółka, rzecz o zdrowym jedzeniu”. Doświadczenie zawodowe nabywała prowadząc indywidualne konsultacje, grupy warsztatowe, pracując w szpitalu pediatrycznym oraz wykładając psychodietetykę na uczelniach wyższych. Pracuje z młodzieżą i dorosłymi z zaburzeniami odżywiania, edukuje pacjentów w zakresie zdrowego odżywiania się. Uczestniczka licznych szkoleń i konferencji z zakresu żywienia, psychodietetyki i psychologii, dzięki którym na bieżąco podnosi swoje kwalifikacje.

Jakub Woźniak
Jakub Woźniak

Absolwent dietetyki, a obecnie doktorant w warszawskiej SGGW, autor 8 publikacji naukowych. Prowadzi badania na temat skutecznych strategii ukierunkowanych na spadek masy ciała u osób z otyłością i nadwagą.  Obecnie manager zespołu 46 dietetyków w poradni dietetycznych online Centrum Respo.  Jako 16-latek wygrał Olimpiadę z wiedzy o żywieniu i tak odkrył swoją największą zawodową pasję, która pochłania go do dziś. Nieustannie rozwija się w dziedzinie dietetyki sportowej, klinicznej, psychodietetyki i suplementacji w sporcie.