hajkiewicz wsb
Magdalena Hajkiewicz-Mielniczuk

Opiekun merytoryczny kierunku Psychodietetyka. Absolwentka dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym, psychodietetyki oraz studiów magisterskich z psychologii na Uniwersytecie SWPS. Specjalizuje się w pracy z pacjentami po wielu nieudanych próbach odchudzania. Prowadzi własną psychodietetyczną platformę szkoleniową Akademia Wiem Co Jem i jest twórczynią jednych z najpopularniejszych szkoleń z psychodietetyki w Polsce. Od kilku lat szerzy wiedzę z zakresu dietetyki, psychodietetyki i psychologii za pośrednictwem swojej strony internetowej i mediów społecznościowych. Występuje w roli eksperta w programach telewizyjnych, materiałach edukacyjnych a jej artykuły pojawiły się w wielu branżowych czasopismach

Edyta Dutkiewicz
Edyta Dutkiewicz

Absolwentka dietetyki na Uniwersytecie Medycznym w Warszawie i psychologii w SWPS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym w Warszawie, ukończyła również podyplomowe studia z psychodietetyki oraz psychologii klinicznej, kursy Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach. Stale poszerza wiedzę z zakresu odżywiania oraz psychodietetyki, uczestnicząc w licznych szkoleniach i konferencjach naukowych. Aktualnie kończy studia doktoranckie w Zakładzie Endokrynologii Klinicznej i Doświadczalnej na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym, gdzie pomaga kobietom z zaburzeniami hormonalnymi zmienić nawyki i styl życia. Należąc do interdyscyplinarnych zespołów Fundacji Medicover oraz Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku edukuje, motywuje i uczy jak wprowadzać zdrowe nawyki w praktyce i cieszyć się dobrym samopoczuciem każdego dnia. Wykładowca na studiach podyplomowych.

Ewelina Buczko
Ewelina Buczko

Z wykształcenia psycholog w zakresie psychologii klinicznej oraz dzieci i młodzieży, transportu, diagnostyki psychologicznej, pedagog. Z wieloletnim doświadczeniem i zamiłowaniem jako psycholog wojskowy i sportu. Z pasji psycholog zdrowia i osobowości. Związana ze Stowarzyszeniem Biegów Przeszkodowych OCR. Certyfikowany interwent kryzysowy, terapeuta EEG Biofeedback oraz terapeuta TSR. Od wielu lat prowadzi kursy, warsztaty, szkolenia z różnymi grupami odbiorców, dorosłych dzieci i młodzieży w zakresie psychoedukacji, kompetencji miękkich, interwencji, komunikacji oraz stresu. Z  doświadczeniem też jako nauczyciel przedszkolny, psycholog-konsultant dla oddziałów przedszkolnych. Obecnie etatowy nauczyciel akademicki w Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni, na Wydziale Nauk Humanistycznych i Społecznych. Z zamiłowania pasjonatka sportu, rękodzieł, kontaktu z naturą, poezji, muzyki rockowej, inteligencji duchowej oraz holistycznego podejścia do człowieka i pracy na zasobach, w zakresie rozwijania umiejętności.

 

Agata Kleszcz
Agata Kleszcz

Absolwentka psychodietetyki i dietetyki klinicznej na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. W swojej pracy jako dietetyk stara się profesjonalnie pomóc każdemu w znalezieniu własnej drogi do lepszego odżywiania. Współpracuje na co dzień z osobami m.in. z nadwagą i otyłością, insulinoopornością, chorobami tarczycy, chorobami przewodu pokarmowego oraz zmagającymi się z jedzeniem emocjonalnym i kompulsywnym objadaniem się. Szczególnie interesują ją psychologiczne aspekty odżywiania. Ukończyła wiele kursów oraz szkoleń, bierze udział w konferencjach naukowych, jest współtwórczynią e-booków klinicznych i kulinarnych, a także pisze artykuły związane z dietetyką i psychodietetyką. Prywatnie uwielbia gotować, tworzyć nowe przepisy oraz podróżować.

Małgorzata Jackowska
Małgorzata Jackowska

Specjalistka żywienia człowieka i dietetyki, specjalizuje się w żywieniu niemowląt i dzieci.
Absolwentka i doktorantka SGGW w Warszawie, autorka książek i artykułów, prowadzi warsztaty, szkolenia i edukację offline i online dla rodziców i specjalistów. Na co dzień pracuje w poradni dietetycznej online Centrum Respo, gdzie odpowiada za dietetykę dla dzieci i nastolatków. Współtworzyła i współpracowała z wieloma organizacjami pozarządowymi i państwowymi w zakresie edukacji żywieniowej dotyczącej diety dzieci i mam w okresie ciąży i laktacji.

Prywatnie mama dwóch synów, miłośniczka gotowania i domowej uprawy warzyw i owoców.

 

Aleksandra Ulatowska
Aleksandra Ulatowska

Absolwentka pięcioletnich studiów magisterskich na kierunku „Dietetyka” na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym oraz studiów magisterskich na kierunku psychologia na Uniwersytecie SWPS w Warszawie. Ukończyła studia podyplomowe na kierunku psychodietetyka. Współautorka książki dla dzieci „Bułka i Spółka, rzecz o zdrowym jedzeniu”. Doświadczenie zawodowe nabywała prowadząc indywidualne konsultacje, grupy warsztatowe, pracując w szpitalu pediatrycznym oraz wykładając psychodietetykę na uczelniach wyższych. Pracuje z młodzieżą i dorosłymi z zaburzeniami odżywiania, edukuje pacjentów w zakresie zdrowego odżywiania się. Uczestniczka licznych szkoleń i konferencji z zakresu żywienia, psychodietetyki i psychologii, dzięki którym na bieżąco podnosi swoje kwalifikacje.

Jakub Woźniak
Jakub Woźniak

Absolwent dietetyki, a obecnie doktorant w warszawskiej SGGW, autor 8 publikacji naukowych. Prowadzi badania na temat skutecznych strategii ukierunkowanych na spadek masy ciała u osób z otyłością i nadwagą.  Obecnie manager zespołu 46 dietetyków w poradni dietetycznych online Centrum Respo.  Jako 16-latek wygrał Olimpiadę z wiedzy o żywieniu i tak odkrył swoją największą zawodową pasję, która pochłania go do dziś. Nieustannie rozwija się w dziedzinie dietetyki sportowej, klinicznej, psychodietetyki i suplementacji w sporcie.