Program studiów

Program studiów na tej specjalności obejmuje m.in.:

  • podstawy gastronomii,
  • organizację technik i usług hotelarskich,
  • funkcjonowanie obiektów bazy noclegowej.
     
Przedmioty kształcenia ogólnego:
  • BHP                     
  • EKONOMIA                       
  • ETYKA                 
  • JĘZYK OBCY I 1                
  • JĘZYK OBCY I 2                
  • JĘZYK OBCY I 3                
  • JĘZYK OBCY I 4                
  • JĘZYK OBCY II 1               
  • JĘZYK OBCY II 2               
  • JĘZYK OBCY II 3               
  • JĘZYK OBCY II 4               
  • JĘZYK POLSKI BRANŻOWY                          
  • METODY EFEKTYWNEGO UCZENIA SIĘ                  
  • MICROSOFT 365                            
  • PODSTAWY KOMUNIKACJI SPOŁECZNEJ                
  • PRACA ZESPOŁOWA Z WYKORZYSTANIEM NARZĘDZI IT                 
  • PRAWO W TURYSTYCE I REKREACJI                       
  • RÓŻNICE KULTUROWE                 
  • SOCJOLOGIA                    
  • WPROWADZENIE DO PROJEKTU KIERUNKOWEGO                          
  • WYCHOWANIE FIZYCZNE                            
  • WYCHOWANIE FIZYCZNE                            
  • WYKŁAD DO WYBORU W JĘZYKU ANGIELSKIM                  
  • ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ    

 

Przedmioty kierunkowe:
  • DZIEDZICTWO KULTUROWE DOLNEGO ŚLĄSKA                 
  • EKONOMIKA TURYSTYKI I REKREACJI                    
  • GEOGRAFIA TURYSTYCZNA                        
  • HOTELARSTWO               
  • KRAJOZNAWSTWO Z ELEMENTAMI HISTORII ARCHITEKTURY                     
  • OBSŁUGA RUCHU TURYSTYCZNEGO                      
  • ORGANIZACJA IMPREZ INCENTIVE                         
  • PODSTAWY FINANSÓW PRZEDSIĘBIORSTWA TURYSTYCZNEGO I REKREACYJNEGO                         
  • PODSTAWY MARKETINGU I BADAŃ MARKETINGOWYCH               
  • PODSTAWY REKREACJI                 
  • PODSTAWY TURYSTYKI                
  • PRAKTYKA ZAWODOWA 1                         
  • PRAKTYKA ZAWODOWA 2                         
  • PROGRAMOWANIE I ORGANIZACJA REKREACJI                 
  • PROJEKT KIERUNKOWY 1                           
  • PROJEKT KIERUNKOWY 2                           
  • TURYSTYKA AKTYWNA                 
  • ZACHOWANIA ORGANIZACYJNE W TURYSTYCE I REKREACJI

 

Przedmioty specjalnościowe:
  • Ekologia i ochrona środowiska
  • Etykieta w hotelu
  • Funkcjonowanie obiektów bazy noclegowej
  • Obsługa gościa hotelowego z elementami informacji turystycznej
  • Organizacja imprez w hotelarstwie i gastronomii
  • Organizacja technik i usług hotelarskich
  • Podstawy gastronomii
  • Systemy informatyczne w hotelarstwie
  • Zarządzanie w przedsiębiorstwie hotelarskim