Czego nauczysz się, wybierając tę specjalność?

  • obsługiwać klienta nastawionego na turystykę zdrowotną.
  • wykorzystywać w pracy wiedzę na temat podstaw dietetyki. 
  • orientować się w najnowszych trendach na rynku uzdrowisk w Polsce i na świecie.
  • prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie turystyki zdrowotnej i poradnictwa dietetycznego.
  • technologie gastronomiczne
  • organizacja i funkcjonowanie rynku żywności oraz usług żywieniowych
  • podstawy ustawodawstwa żywnościowego
  • zasady bezpieczeństwa żywności i systemy jakości żywności
  • podstawy marketingu w gastronomii
  • obsługa konsumentów

Specjalność dofinansowana ze środków Funduszy Europejskich w ramach projektu ,,Praktyczne studia i nowoczesne zarządzanie", prowadzonego przez Wyższą Szkołę Bankową w Warszawie.

 

Liczba miejsc na studia dofinansowane jest ograniczona.

 

Pobierz:

 

Praca dla Ciebie:

  • pracownik uzdrowisk
  • pracownik poradni dietetycznych
  • restaurator
  • pracownik ds. cateringu
  • trener osobisty
  • menedżer usług gastronomicznych

Wybrane przedmioty specjalnościowe:

  • turystyka uzdrowiskowa i jej infrastruktura
  • projektowanie, finansowanie, marketing usług turystycznych
  • dietetyka
  • lecznictwo uzdrowiskowe.
Hand icon

Zainteresowała Cię specjalność?
Zrób kolejny krok i zacznij studia w WSB.

Zapisz się online
Pobierz stronę do PDF