Czego nauczysz się, wybierając tę specjalność?

  • Dowiesz się, jakie są podstawy prawne i sanitarne prowadzenia gastronomii oraz świadczenia usług dietetycznych.
  • Poznasz specyfikę organizacji pracy restauracji i kawiarni.
  • Nauczysz się przygotowywać dobrą ofertę gastronomiczną i cateringową dla klienta grupowego i indywidualnego.
  • Opanujesz zasady układania jadłospisów i diet dla klientów o różnych potrzebach żywieniowych.
  •  Będziesz analizować różne kanały dystrybucji usług gastronomicznych i dietetycznych oraz metody aktywizacji sprzedaży.
  • Zasad prawidłowego żywienia.
  • Zasad bezpieczeństwa żywności i systemy jakości żywności.
  • Podstaw marketingu w gastronomii i obsługi konsumentów.
  •  Projektowania i wyposażania obiektów gastronomicznych.

 

Studia hybrydowe
 
  • Zajęcia ćwiczeniowe zrealizujesz na uczelni, a wykłady – online, na platformie MS Teams, w czasie których z wykładowcami i kolegami z grupy kontaktujesz się przez internet, w czasie rzeczywistym (synchronicznie). Dodatkowo skorzystasz z materiałów zamieszczanych na platformie Moodle, w dogodnym dla Ciebie czasie (asynchronicznie).
  • Lektoraty oraz seminaria dyplomowe, które odbywają się w wybrane piątki (w godzinach popołudniowych i wieczornych), również są realizowane w formule zdalnej (online).

Hybrydowa forma studiów nie jest związana z sytuacją pandemiczną w kraju.

zdalne7

Praca dla Ciebie:

  • organizowanie, wyposażanie i prowadzenie obiektów o charakterze gastronomicznym
  • menedżer/kierownik restauracji/ kawiarni
  • specjalista ds. obsługi cateringowej
  • specjalista/doradca żywieniowy, dietetyk
  • specjalista ds. organizacji eventów
  • przedstawiciel handlowy ds. cateringu
  • kierownik usług gastronomicznych w obiektach rekreacyjnych
  • organizator usług cateringowych
  • menedżer obiektów gastronomicznych
  • menedżer lokalu rozrywkowego

Co jeszcze powinieneś wiedzieć?

  • Branża ma szansę na dalszy dynamiczny rozwój. Z danych Euromonitora wynika, że na 1000 Polaków przypada 1,5 lokalu gastronomicznego, a za zachodnią granicą – 3 lub więcej.
  • Dzięki współpracy z wiodącym hotelami i restauracjami regionu weźmiesz udział w wizytach studyjnych i praktycznych warsztatach.
  • Możesz uzupełnić kompetencje o kurs barmański.
  • Wykorzystujemy w kształceniu studentów nowoczesne programy informatyczne: do zarządzania gastronomią oraz dietetyczne

Nie czekaj, załóż Konto Kandydata i zapisz się online na studia.

do 31 sierpnia
czesne już od
299 zł
274 zł
miesięcznie

Zapisując się do 31 sierpnia, zyskujesz: 

  • 300 zł dzięki zniżce w czesnym, która jest rozliczana na pierwszym roku studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną opłatę czesnego.

  • jeśli jesteś naszym absolwentem, zyskasz jeszcze więcej. Twoja zniżka w czesnym wyniesie 800 zł i będzie również rozliczana na pierwszym roku studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną opłatę czesnego.

Dodatkowo jesteś zwolniony z opłaty wpisowej.

Program studiów

Wybrane przedmioty specjalnościowe:

  • Podstawy żywienia człowieka
  • Zarządzanie działalnością gastronomiczną
  • Podstawy dietetyki
  • Biznesplan przedsiębiorstwa gastronomicznego
  • Planowanie diety i organizacja żywienia w turystyce i rekreacji
  • Optymalizacja kosztów żywienia w turystyce i rekreacji
  • Zarządzanie działalnością gastronomiczną
Zobacz program studiów
Hand icon

Jeśli wiesz już, co chcesz studiować

Zapisz się online

Kontakt

Na Twoje pytania odpowie Biuro Rekrutacji

Budynek A, pokój nr 004
Młodzieżowa 31A
87-100 Toruń

E-mail: rekrutacja@wsb.torun.pl
Tel.: +48 539 520 789, +48 538 688 806 +48 539 521 622 +48 664 426 909
Infolinia: 56 681 47 75

Godziny otwarcia:
  • pn: 08:00-16:00
  • wt: 10:00-17:00
  • śr: 08:00-16:00
  • cz: 10:00-16:00
  • pt: 08:00-15:00
  • so: 09:00-13:00
Pobierz stronę do PDF