Czego nauczysz się, wybierając tę specjalność?

  • organizowania, wyposażania i prowadzenia obiektów o charakterze gastronomicznym
  • zasad prawidłowego żywienia
  • technologii gastronomiczne
  • organizacji i funkcjonowania rynku żywności oraz usług żywieniowych
  • podstaw ustawodawstwa żywnościowego
  • zasad bezpieczeństwa żywności i systemy jakości żywności
  • podstaw marketingu w gastronomii
  • obsługi konsumentów
  • projektowania i wyposażanie obiektów gastronomicznych

Praca dla Ciebie:

  • restaurator
  • specjalista ds. organizacji eventów
  • przedstawiciel handlowy ds. cateringu
  • kierownik usług gastronomicznych w obiektach rekreacyjnych
  • organizator usług cateringowych
  • menedżer obiektów gastronomicznych
  • menedżer lokalu rozrywkowego

Co jeszcze powinieneś wiedzieć?

Branża ma szansę na dalszy dynamiczny rozwój. Z danych Euromonitora wynika, że na 1000 Polaków przypada 1,5 lokalu gastronomicznego, a za zachodnią granicą – 3 lub więcej.

Program studiów

Program studiów obejmuje przedmioty kierunkowe, realizowane przez wszystkich studentów oraz przedmioty specjalnościowe indywidualnie dobrane do poszczególnych specjalności, które możesz wybrać.

Zobacz program studiów
Hand icon

Jeśli wiesz już, co chcesz studiować

Zapisz się online

Kontakt

Na Twoje pytania odpowie Biuro Rekrutacji

W dniach 11.11.21 i 12.11.21 oraz 25.11.21 i 26.11.21 Biuro Rekrutacji będzie nieczynne.

Budynek A, pokój nr 004
Młodzieżowa 31A
87-100 Toruń

E-mail: rekrutacja@wsb.torun.pl
Tel.: +48 539 520 789,+48 538 688 806 +48 539 521 622 +48 664 426 909
Infolinia: 56 6814775

Godziny otwarcia:
  • pn: 08:00-16:00
  • wt: 10:00-17:00
  • śr: 08:00-16:00
  • cz: 10:00-16:00
  • pt: 08:00-15:00
Pobierz stronę do PDF