Program studiów
Przedmioty kształcenia ogólnego:
- Podstawy ekonomii
- Historia architektury i sztuki
- Podstawy turystyki i rekreacji
- Podstawy zarządzania
- BHP
- Podstawy psychologii
- Podstawy prawa
- Ekonomika turystyki i rekreacji
- Informatyka w biznesie
- Podmioty pośrednictwa i organizacji w turystyce
- Kultura i etykieta w wybranych krajach
- Marketing usług turystycznych i rekreacyjnych
- Krajoznawstwo
- Elementy socjologii
- Obsługa ruchu turystycznego
- Geografia turystyczna i walory rekreacyjne Polski i świata
- Fizjologia człowieka
- Podstawy hotelarstwa
- E-Technologie w sprzedaży i promocji usług turystycznych
- Metody efektywnego uczenia się
- Język obcy
- Pedagogika i animacja czasu wolnego
- Podstawy przedsiębiorczości
- Zarządzanie w branży HoReCa
- Metodyka projektu dyplomowego
- Zajęcia terenowe
- Projektowanie usług i doświadczeń w turystyce i rekreacji
- Różne formy rekreacji
- Negocjacje i komunikacja społeczna
- Analiza sezonowości ruchu turystycznego
- Język obcy branżowy
- Sustainable tourism management
- Przygotowanie do rynku pracy
- Transport w turystyce
- Ecology and Environmental Protection
- Cultural Differences
- Przedmioty specjalnościowe
- Seminarium dyplomowe
- Praktyka zawodowa
- Wychowanie fizyczne - zajęcia fakultatywne
Przedmioty kształcenia specjalnościowego:
- Produkt turystyki zdrowotnej
- Marketing w turystyce medycznej, uzdrowiskowej, Wellness & SPA
- Przedsiębiorczość i zarządzanie sprzedażą usług w turystyce zdrowotnej
- Podstawy dietetyki i żywienia człowieka
- Planowanie diety i organizacja żywienia w turystyce zdrowotnej
- Turystyka zdrowotna i specjalistyczna osób niepełnosprawnych, seniorów i rodzin z dziećmi
- Zarządzanie finansami przedsiębiorstwa turystyki zdrowotnej
- Bezpieczeństwo żywności – przepisy i regulacje prawne dotyczące żywienia zbiorowego