Program studiów
Przedmioty kształcenia ogólnego:
- Podstawy ekonomii
- Historia architektury i sztuki
- Podstawy turystyki i rekreacji
- Podstawy zarządzania
- BHP
- Podstawy psychologii
- Podstawy prawa
- Ekonomika turystyki i rekreacji
- Informatyka w biznesie
- Podmioty pośrednictwa i organizacji w turystyce
- Kultura i etykieta w wybranych krajach
- Marketing usług turystycznych i rekreacyjnych
- Krajoznawstwo
- Elementy socjologii
- Obsługa ruchu turystycznego
- Geografia turystyczna i walory rekreacyjne Polski i świata
- Fizjologia człowieka
- Podstawy hotelarstwa
- E-Technologie w sprzedaży i promocji usług turystycznych
- Metody efektywnego uczenia się
- Język obcy
- Pedagogika i animacja czasu wolnego
- Podstawy przedsiębiorczości
- Zarządzanie w branży HoReCa
- Metodyka projektu dyplomowego
- Zajęcia terenowe
- Projektowanie usług i doświadczeń w turystyce i rekreacji
- Różne formy rekreacji
- Negocjacje i komunikacja społeczna
- Analiza sezonowości ruchu turystycznego
- Język obcy branżowy
- Sustainable tourism management
- Przygotowanie do rynku pracy
- Transport w turystyce
- Ecology and Environmental Protection
- Cultural Differences
- Przedmioty specjalnościowe
- Seminarium dyplomowe
- Praktyka zawodowa
- Wychowanie fizyczne – zajęcia fakultatywne
Przedmioty kształcenia specjalnościowego
- Rynek hotelarski i gastronomiczny
- Funkcjonowanie międzynarodowych sieci hotelowych
- Zarządzanie kadrami w przedsiębiorstwie hotelarskim i gastronomicznym
- Zarządzanie jakością usług w przedsiębiorstwie hotelarskim i gastronomicznym
- Zarządzanie finansami w przedsiębiorstwie hotelarskim i gastronomicznym
- Systemy i narzędzia informatyczne w hotelarstwie i gastronomii
- Techniki i kanały sprzedaży usług hotelarskich. Systemy rezerwacyjne (AMADEUS)
- Podstawy prawne działalności hotelarskiej i gastronomicznej