Program studiów

Przedmioty kształcenia ogólnego:

  • Podstawy ekonomii
  • Historia architektury i sztuki
  • Podstawy turystyki i rekreacji
  • Podstawy zarządzania
  • BHP
  • Podstawy psychologii
  • Podstawy prawa
  • Ekonomika turystyki i rekreacji
  • Informatyka w biznesie
  • Podmioty pośrednictwa i organizacji w turystyce
  • Kultura i etykieta w wybranych krajach
  • Marketing usług turystycznych i rekreacyjnych
  • Krajoznawstwo
  • Elementy socjologii
  • Obsługa ruchu turystycznego
  • Geografia turystyczna i walory rekreacyjne Polski i świata
  • Fizjologia człowieka
  • Podstawy hotelarstwa
  • E-Technologie w sprzedaży i promocji usług turystycznych
  • Metody efektywnego uczenia się
  • Język obcy
  • Pedagogika i animacja czasu wolnego
  • Podstawy przedsiębiorczości
  • Zarządzanie w branży HoReCa
  • Metodyka projektu dyplomowego
  • Zajęcia terenowe
  • Projektowanie usług i doświadczeń w turystyce i rekreacji
  • Różne formy rekreacji
  • Negocjacje i komunikacja społeczna
  • Analiza sezonowości ruchu turystycznego
  • Język obcy branżowy
  • Sustainable tourism management
  • Przygotowanie do rynku pracy
  • Transport w turystyce
  • Ecology and Environmental Protection
  • Cultural Differences
  • Przedmioty specjalnościowe
  • Seminarium dyplomowe
  • Praktyka zawodowa
  • Wychowanie fizyczne – zajęcia fakultatywne

 

Przedmioty kształcenia specjalnościowego

  • Rynek hotelarski i gastronomiczny
  • Funkcjonowanie międzynarodowych sieci hotelowych
  • Zarządzanie kadrami w przedsiębiorstwie hotelarskim i gastronomicznym
  • Zarządzanie jakością usług w przedsiębiorstwie hotelarskim i gastronomicznym
  • Zarządzanie finansami w przedsiębiorstwie hotelarskim i gastronomicznym
  • Systemy i narzędzia informatyczne w hotelarstwie i gastronomii
  • Techniki i kanały sprzedaży usług hotelarskich. Systemy rezerwacyjne (AMADEUS)
  • Podstawy prawne działalności hotelarskiej i gastronomicznej