Czego nauczysz się wybierając tą specjalność?
- Poznasz tajniki prowadzenia przedsiębiorstwa hotelowego.
- Zapoznasz się ze strategią promocji obiektu hotelowego.
- Nauczysz się planowania diety i organizacji żywienia w turystyce i rekreacji.

- Dowiesz się o nowoczesnych sposobach sprzedaży usług hotelarskich z wykorzystaniem technik komputerowych i Internetu.
- Zapoznasz się z podstawami dietetyki i żywienia człowieka.
- Będziesz potrafił zarządzać działalnością gastronomiczną.

- Zapoznasz się ze specyfiką rynków żywieniowych w Polsce i na świecie.
- Dowiesz się, jak stosować zasady bezpieczeństwa systemu jakości żywności.
- Nauczysz się wdrażać najnowsze rozwiązania w obsłudze konsumenta.

- Dowiesz się, jak organizować spotkania konferencyjne i biznesowe.
- Poznasz sposoby tworzenia ofert cenowych usług noclegowych oferowanych przez przedsiębiorstwo hotelarskie.
- Będziesz potrafił analizować rynek usług hotelarskich.
- Nauczysz się zarządzać bazą hotelową.

Praca dla Ciebie:
- własna działalność w branży hotelarskiej lub innych formach turystyki i rekreacji,
- firmy zajmujące się rozwojem sieci hotelowych i pozyskiwaniem miejsc pod ich budowę,
- obiekty hotelarsko - gastronomiczne,
- biura podróży i agencje turystyczne, ośrodki kultury, rekreacji i sportu,
- gabinety Wellness & SPA,
- ośrodki wypoczynkowe.

Nie czekaj, załóż Konto Kandydata i zapisz się online na studia.
do 9 lutego
czesne już od
390 zł
340 zł
miesięcznie
Zapisując się do 9 lutego, zyskujesz:
- 600 zł dzięki zniżce w czesnym, która jest rozliczana na pierwszym roku studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną opłatę czesnego.
Jeśli jesteś naszym absolwentem(-tką), zyskasz jeszcze więcej. Twoja zniżka w czesnym wyniesie 1000 zł i będzie również rozliczana na pierwszym roku studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną opłatę czesnego.
Dodatkowo jesteś zwolniony(-na) z opłaty wpisowej.
Promocja dotyczy oferty dostępnej w rekrutacji zimowej.
Program studiów
Przedmioty kształcenia ogólnego:
- Podstawy ekonomii
- Historia architektury i sztuki
- Podstawy turystyki i rekreacji
- Podstawy zarządzania
- BHP
- Podstawy psychologii
- Podstawy prawa
- Ekonomika turystyki i rekreacji
- Informatyka w biznesie
- Podmioty pośrednictwa i organizacji w turystyce
- Kultura i etykieta w wybranych krajach
- Marketing usług turystycznych i rekreacyjnych
- Krajoznawstwo
- Elementy socjoligii
- Obsługa ruchu turystycznego
- Geografia turystyczna i walory rekreacyjne Polski i świata
- Fizjologia człowieka
- Podstawy hotelarstwa
- E-Technologie w sprzedaży i promocji usług turystycznych
- Metody efektywnego uczenia się
- Język obcy
- Pedagogika i animacja czasu wolnego
- Podstawy przedsiębiorczości
- Zarządzanie w branży HoReCa
- Metodyka projektu dyplomowego
- Zajęcia terenowe
- Projektowanie usług i doświadczeń w turystyce i rekreacji
- Różne formy rekreacji
- Negocjacje i komunikacja społeczna
- Analiza sezonowości ruchu turystycznego
- Język obcy branżowy
- Sustainable tourism management
- Przygotowanie do rynku pracy
- Transport w turystyce
- Ecology and Environmental Protection
- Cultural Differences
- Przedmioty specjalnościowe
- Seminarium dyplomowe
- Praktyka zawodowa
- Wychowanie fizyczne - zajęcia fakultatywne
Przedmioty kształcenia specjalnościowego:
- Rynek hotelarski i gastronomiczny
- Funkcjonowanie międzynarodowych sieci hotelowych
- Zarządzanie kadrami w przedsiębiorstwie hotelarskim i gastronomicznym
- Zarządzanie jakością usług w przedsiębiorstwie hotelarskim i gastronomicznym
- Zarządzanie finansami w przedsiębiorstwie hotelarskim i gastronomicznym
- Systemy i narzędzia informatyczne w hotelarstwie i gastronomii
- Techniki i kanały sprzedaży usług hotelarskich. Systemy rezwerwacyjne (AMADEUS)
- Podstawy prawne działalności hotelarskiej i gastronomicznej
Wykładowcy
Partnerzy kierunku
Współpracujemy z wieloma firmami, dzięki czemu na bieżąco dostosowujemy program nauczania do wymagań danej branży.