Czego nauczysz się, wybierając tę specjalność?

  • Poznasz najnowsze trendy w branży hotelarskiej i gastronomicznej.
  • Dowiesz się, jak stosować wskaźniki analizy ekonomicznej, które są niezbędne do określenia stanu i kondycji przedsiębiorstwa.
  • Będziesz wykorzystywać zasady rachunkowości w małych i średnich przedsiębiorstwach hotelarskich.
  • Będziesz zarządzać portfelem usług HoReCa.
  • Poznasz zasady rekrutacji i zarządzania personelem w hotelu i gastronomii.
     

Praca dla Ciebie

  • menedżer hotelu
  • kierownik przedsiębiorstwa gastronomicznego
  • menedżer restauracji
  • kierownik hotelu lub restauracji na statku pasażerskim
     

Na zajęciach często pracowaliśmy w grupach. To wymagało współpracy i zaufania. Każdy musiał przełamać własne bariery, co powodowało mocne scalanie grupy. Warsztatowa forma nauki wiązała się dodatkowo z bardzo dobrą zabawą. Doszłam do wniosku, że takie metody doskonale zdadzą egzamin w pracy!
 

Milena Kamińska

absolwentka WSB

Nie czekaj, zapisz się online. Pierwsi korzystają najwięcej!

do 25 kwietnia
czesne już od
475 zł
441 zł
miesięcznie

Zapisując się do 25 kwietnia zyskujesz:

 

  • 800 zł dzięki zniżce w czesnym, która na studiach II stopnia i II stopnia z podyplomowymi rozliczana jest przez cały okres studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną ratę czesnego.
  • Dodatkowo jesteś zwolniony(-na) z opłaty wpisowej w wysokości 85 zł.

 

 

 

 

Jeśli jesteś naszym absolwentem, zyskasz jeszcze więcej. Twoja zniżka w czesnym wyniesie 1200 zł i będzie rozliczana przez cały okres studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną ratę czesnego.

 

Dodatkowo jesteś zwolniony(-na) z opłaty wpisowej w wysokości 85 zł.

 

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 475 zł/mies.

Program studiów

  • Organizacja pracy hotelu i restauracji
  • Zarządzanie sprzedażą usługi hotelowej
  • Strategie marketingowe na rynku usług HoReCa
  • Biznesplan przedsiębiorstwa hotelarskiego
  • Przedsiębiorstwo hotelarskie jako model biznesu
  • Obiekt hotelarski i gastronomiczny na rynku MICE
  • Zarządzanie portfelem usług hotelarskich i gastronomicznych
  • Współczesne trendy w hotelarstwie i gastronomii
  • Zarządzanie sytuacjami kryzysowymi w branży hotelowej
  • Zarządzanie zasobami ludzkimi
  • Rachunkowość małych i średnich przedsiębiorstw
  • International business negotiations (przedmiot w języku angielskim)
  • Zarządzanie zespołem
  • CRM - zarządzanie relacjami z klientami
  • Komunikacja międzykulturowa w biznesie
Zobacz program studiów

Wykładowcy

Michał Preisler
Agata Dondajewska

Menedżer kierunku turystyka i rekreacja, zarządzanie Management oraz Business Management

Absolwentka Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu na kierunkach Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze (spec. Logistyka Międzynarodowa) i Zarządzanie (spec. Konsulting gospodarczy), a także...

dr Agata Basińska-Zych

Jest członkiem międzynarodowej organizacji zajmującej się problematyką czasu wolnego i wypoczynku Leisure Studies Association. Uczestniczyła w ponad 40 międzynarodowych i krajowych konferencjach naukowych oraz seminariach branżowych z zakresu turystyki i rekreacji. Autorka/...

Marcin Fijoł

Doradca Wsparcia Sprzedaży i Trener Biznesu wywodzący się z branży marketingowej, w której swoje doświadczenie zawodowe zdobywał w kraju oraz za granicą pracując zarówno po stronie agencji reklamowych oraz klienta. Pracował dla takich marek jak The Mirror, 20th Century Fox, Philips,...

Michał Preisler

Od 1998 roku wykładowca akademicki, wykładający: krajoznawstwo, geografię turystyczną Polski i Świata, pilotaż i przewodnictwo, planowanie turystyczne, hotelarstwo i agroturystykę. Od wielu lat aktywnie współpracujący przy różnych formach turystyki kwalifikowanej osób...

Poznaj innych wykładowców

Partnerzy kierunku

Współpracujemy z wieloma firmami, dzięki czemu na bieżąco dostosowujemy program nauczania do wymagań danej branży.
Hand icon

Jeśli wiesz już, co chcesz studiować

Zapisz się online

Kontakt

Na Twoje pytania odpowie Biuro Rekrutacji Studia II stopnia

budynek RR, parter
ul. Ratajczaka 1-3
61-891 Poznań

E-mail: rekrutacja-2stopien@poznan.merito.pl
Tel.: 61 655 33 00 698 123 519

Godziny otwarcia:
  • pn-wt: 09:00 - 16:00
  • śr: 10:00 - 15:00
  • cz-pt: 09:00 - 16:00
  • so: 10:00 - 14:00
Pobierz stronę do PDF