Czego nauczysz się, wybierając tę specjalność?

Coraz więcej osób znajduje zatrudnienie w gastronomii. Ten fakt oraz rosnąca świadomość społeczeństwa o znaczeniu dla zdrowia i samopoczucia odpowiedniego i racjonalnego żywienia stają się inspiracją do podjęcia studiów na tej właśnie specjalności. Trzeba sobie bowiem zdawać sprawę, że rosną również wymagania Waszych przyszłych klientów.

 

Twoja wiedza i umiejętności:

  • optymalna sprzedaż usług gastronomicznych i dietetycznych
  • rozwój i kreacja produktu gastronomicznego
  • specyfika rynku usług żywieniowych w Polsce i na świecie
  • zasady prawidłowego żywienia (analiza rynku usług gastronomicznych)
  • zasady bezpieczeństwa i systemu jakości żywności
  • profesjonalne rozwiązania w obsłudze klienta
  • zarządzanie przedsiębiorstwem gastronomicznych lub punktem dietetycznym
  • efektywne prowadzenie punktów franczyzowych jako najbardziej znanego w Polsce sposobu prowadzenia własnego biznesu gastronomicznego lub dietetycznego.

Praca dla Ciebie:

  • własna działalność gospodarcza w zakresie usług gastronomicznych i doradztwa dietetycznego
  • menedżer lub specjalista ds. sprzedaży i marketingu restauracji
  • kierownik działu w obiekcie gastronomicznym
  • specjalista ds. obsługi klienta/pacjenta w usługach gastronomicznych lub dietetycznych
  • organizator usług cateringowych
  • pracownik odpowiedzialny za tworzenie menu opartego o zasady dobrego odżywiania.

Zdaniem wykładowcy

Krzysztof Szulborski

W ramach współpracy z WSB w Gdańsku mam przyjemność prowadzić kurs Gastronomi Regionalnej. Realizuję go na terenie profesjonalnego studia kulinarnego należącego do Pomorskiej Akademii Kulinarnej, której jestem współzałożycielem. Jako miłośnik i propagator kuchni regionalnej oraz organizator konkursów i eventów kulinarnych chętnie dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem, w szczególności z młodym pokoleniem.

Krzysztof Szulborski

kucharz, współzałożyciel Pomorskiej Akademii Kulinarne

Co jeszcze powinieneś wiedzieć?

   Program studiów na kierunku turystyka i rekreacja objęty jest międzynarodową certyfikacją IACBE.

 

   Program studiów przygotowany przez naszych wykładowców obejmuje m.in. wyjścia do hoteli i restauracji w celu poznania zasad funkcjonowania obiektów wypoczynkowych. To znakomita lekcja dla osób, które w przyszłości chcą związać się z szeroko pojętą branżą turystyczną. 

    W ramach kształcenia dualnego ponad połowa zajęć specjalizacyjnych odbywa się poza uczelnią. Masz szansę sprawdzić się w konkretnej pracy już na studiach, dzięki współpracy z naszymi uznanymi partnerami biznesowymi. 
 

Nie musisz rezygnować, czy odkładać na później decyzji o studiowaniu – zapisz się na studia już dziś!

do 20 sierpnia
czesne już od
275 zł
225 zł
miesięcznie

Zapisując się do 20 sierpnia, zyskujesz:

  • 600 zł zniżki w czesnym odliczanej na pierwszym roku studiów
  • dodatkowo zwolniony jesteś z opłaty wpisowej.
     

Jeśli jesteś absolwentem WSB, zyskujesz więcej:

  • 800 zł zniżki w czesnym odliczanej na pierwszym roku studiów
  • dodatkowo zwolniony jesteś z opłaty wpisowej.
     

Program studiów

Wybrane przedmioty specjalnościowe:

  • podstawy żywienia człowieka
  • zarządzanie działalnością gastronomiczną
  • podstawy dietetyki
  • biznesplan przedsiębiorstwa gastronomicznego
  • planowanie diety i organizacja żywienia w turystyce i rekreacji
  • optymalizacja kosztów żywienia w...
Zobacz program studiów
Hand icon

Zainteresowała Cię specjalność?
Zrób kolejny krok i zacznij studia w WSB.

Zapisz się online

Kontakt

Na Twoje pytania odpowie Biuro Rekrutacji studiów I i II stopnia oraz studiów podyplomowych

Uwaga! W sierpniu pracujemy w wybrane soboty: 8 i 22.08 w godzinach 9.00-13.00

Parter - pokój 1
ul. Śląska 35/37
81-310 Gdynia

E-mail: rekrut@wsb.gdynia.pl
Tel.: 58 669 77 21

Godziny otwarcia:
  • pn-pt: 09:00-16:00
Pobierz stronę do PDF