Program studiów

Program studiów obejmuje m.in. przedmioty takie jak:

  • Podstawy diagnostyki klinicznej
  • Żywienie człowieka zdrowego i chorego 
  • Biochemia ogólna i żywności
  • Diety alternatywne
  • Fizjologia człowieka
  • Podstawy genetyki człowieka
  • Podstawy żywienia klinicznego człowieka
  • Żywność funkcjonalna
  • Chemia żywności
  • Dietetyka pediatryczna
  • Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności
  • Podstawy psychologii z elementami psychodietetyki
  • Technologia żywności i potraw
  • Analiza i ocena jakości żywności
  • Kliniczny zarys choróbAnatomia człowieka
  • Mikrobiologia ogólna i żywności
  • Parazytologia
  • Promocja zdrowia
  • Towaroznawstwo 
  • Edukacja żywieniowa 
  • Epidemiologia żywieniowa z nadzorem sanitarno-higienicznym
  • Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa oraz interakcje leków z pożywieniem
  • Bioetyka i etyka zawodu dietetyka
  • Marketing i organizacja pracy dietetyka
  • Przygotowanie studenta do rynku pracy
  • Nutrigenomika i nutrigenetyka