Aleksandra Nowicka Jasztal
dr n. med. Aleksandra Nowicka-Jasztal

Menedżer kierunku dietetyka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk, członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Absolwentka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. W 2019 roku obroniła na Wydziale Lekarskim rozprawę doktorską z zakresu nadwrażliwości pokarmowej IgG-zależnej. Posiada wieloletnie doświadczenie w pracy w pacjentami z chorobami z zakresu gastroenterologii oraz alergii i nietolerancji pokarmowych. Jej szczególną pasją jest dietetyka kliniczna, patofizjologia oraz immunologia. Interesuje się również mechanizmami wpływu diety oraz suplementacji na kondycję i wygląd skóry. Stale podnosi kwalifikacje uczestnicząc w konferencjach oraz kursach, ukończyła również studia podyplomowe z „Psychodietetyki” WSNS w Lublinie oraz „Żywienia i suplementacji w sporcie” na AWFiS w Gdańsku. Zdobyła wyróżnienie za pracę zaprezentowaną podczas konferencji „Żywienie w chorobach autoimmunizacyjnych. Pomiędzy koncepcjami patofizjologicznymi a Evidence-Based Nutrition” oraz  za pracę zaprezentowaną podczas „VIII Ogólnokrajowej Konferencji Naukowej Młodzi Naukowcy w Polsce – Badania i Rozwój”. W latach 2015-2018 laureatka grantu dla Młodych Naukowców. Na Uniwersytecie WSB Merito w Gdańsku prowadzi zajęcia z zakresu m.in: alergologii, poradnictwa dietetycznego oraz suplementacji. 

Łukasz Jaśkiewicz
Łukasz Jaśkiewicz

Wykładowca, dietetyk sportowy oraz popularyzator wiedzy w dziedzinie żywienia i suplementacji w sporcie. Na Uniwersytecie WSB Merito w Gdańsku prowadzi zajęcia z zakresu m.in: dietetyki sportowej, wysiłku fizycznego oraz suplementacji w sporcie przekładając naukę na praktyczne zalecenia do pracy przyszłych dietetyków sportowych. Absolwent Warszawskiego Uniwersytety Medycznego na kierunku Dietetyka oraz Wyższej Szkoły Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi. Obecnie doktorant prowadzący badania w dziedzinie żywienia sportowców. Członek organizacji Professionals in Nutrition Exercise and Sport. Na co dzień dietetyk sportowy łączący praktykę z teorią. Współzałożyciel i kierownik Akademii Dietetyki Sportowej oraz założyciel Polskiego Towarzystwa Dietetyki Sportowej. Autor kilkudziesięciu szkoleń autorskich, wydarzeń warsztatowo-szkoleniowych oraz organizator 5 konferencji naukowych z dziedziny żywienia w sporcie. Prelegent konferencji krajowych.

Autor projektów DietetykaSportowa.pl oraz Zywieniewsporcie.pl. Były zawodnik AZS AWF Warszawa sekcji lekkiej atletyki 400m oraz kolarz. Dwukrotny brązowy medalista Mistrzostw Polski w Lekkiej Atletyce Masters (35+) w biegu na 400m. W 2013 roku wyróżniony za rozwój kompetencji oraz wkład za rozwój nowego kierunku - Dietetyka Sportowa uczelni WSBiNoZ w Łodzi, gdzie obronił licencjat wraz z wyróżnieniem pisząc pracę na temat „Fizjologicznych i żywieniowych aspektów w triathlonie”.