Eksperci Wyższych Szkół Bankowych:
Agnieszka Abramczyk
Wykładowca
Prawo
środkowy (WSB Bydgoszcz)

mgr Agnieszka Abramczyk
Czynny mediator, wpisana na listę mediatorów sądowych przy Sądzie Okręgowym w Bydgoszczy, Toruniu i Gdańsku. Posiada kilkuletnie doświadczenie w prowadzeniu  postępowań mediacyjnych gospodarczych, cywilnych i karnych skierowanych z sądu oraz pozasądowych. Współzałożycielka i wiceprezes fundacji „Gildia Mediacyjna” w Toruniu. Wykładowca Wyższej Szkoły Bankowej w Bydgoszczy i Toruniu. Opiekun „Koła Naukowego Psychologii Mediacji i Negocjacji” w Wyższej Szkole Bankowej w Bydgoszczy.

Przedsiębiorca - właścicielka firmy „Porozumienie AB”, w ramach której prowadzi szkolenia, warsztaty, spotkania i konsultacje w obszarze komunikacji interpersonalnej, rozwiązywania konfliktów w oparciu o metody ADR(ang. Alternative Dispute Resolution). Absolwentka Wydziału Finansów i Zarządzania Wyższej Szkoły Bankowej w Toruniu w specjalności Psychologia w Zarządzaniu a także Negocjacje w Usługach Finansowych oraz Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy studiów podyplomowych w zakresie Negocjacji i Mediacji.
 Prywatnie mama Justyny, Karoliny i Adama. Dodatkowo interesuje się: rozwiązywaniem konfliktów w oparciu o metody ADR(ang. Alternative Dispute Resolution) , siatkówką, podróżami, życiem i kulturą starożytnych Chin.

MISJA
"Podążaj za człowiekiem. Nic nie dzieje się bez przyczyny i wszystko ma swoje konsekwencje."

Obszar:

• mediacje
  • negocjacje
  • komunikacja interpersonalna
  • rozwiązywanie konfliktów
  • psychologia biznesu
  • komunikacja w biznesie

Andrzej Szastok
Trener biznesu i administracji publicznej, wykładowca akademicki
Coaching
południowy (WSB Chorzów)

Trener biznesu, coach, specjalista marketingu politycznego. Prezes Polskiego Towarzystwa Trenerów Biznesu.

Zakres zainteresowań naukowych:

• zarządzanie zasobami ludzkimi w organizacji
  • negocjacje handlowe i biznesowe
  • kompetencje menedżerskie
  • motywacja
  • kreowanie wizerunku, autoprezentacja, wystąpienia publiczne
  • marketing polityczny

Twitter: @andrzej_szastok

Aniceta Bosak
wykładowca WSB Gdańsk
Zarządzanie
północny (WSB Gdańsk)

Od 1998 związana ze sprzedażą. Jako trener pracuje od 2001 roku, prowadząc szkolenia z zakresu: umiejętności sprzedażowych, negocjacji, zarządzania czasem, komunikacji interpersonalnej, utrzymania klienta, obsługi klienta, sztuki prezentacji, automotywacji, telemarketingu, a także produktów. Indywidualne treningi, czyli coaching prowadzi stosując każdą znaną metodę by wspierać klientów w procesie zmiany i dążenia do celu. Absolwentka Wyższej Szkoły Morskiej w Gdyni, od 2007 roku związana z Wyższą Szkołą Bankową.

Zainteresowania naukowe:

• Szkolenia miekkie